Kremasta supa sa orzom i piletinom

Kremasta supa sa orzom i piletinom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    45 min
  • Broj osoba
    8

U ovoj bogatoj kremastoj supi možete uživati tokom cijele godine.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U velikoj šerpi zagrijte ulje. Za bolje rezultate piletinu pržite iz više puta. Piletinu malo poslite i pobiberite, pa pržite dok ne porumeni.

Korak 2

Izvadite piletinu u zdjelu, a postupak ponovite i sa preostalom piletinom.

Korak 3

U istu šerpu dodajte maslac, luk i mrkvu. Dinstajte 8-10 minuta.

Korak 4

Zatim dodajte brašno i kuhajte 1 minutu.

Korak 5

Miješajući dodajte pileći temeljac i sok od limuna.

Korak 6

Zatim vratite piletinu u šerpu.

Korak 7

Nakon što zavri kuhajte 15-20 minuta.

Korak 8

Dodajte orzo i kuhajte još 10 minuta.

Korak 9

Nakon 10 minuta dodajte vrhnje za kuhanje, naribani parmezan i peršun. Kuhajte dok ne zavri, a zatim skinite sa kola.

Korak 10

Poklopite i ostavite supu da odstoji 30 minuta da se zgusne, a zatim poslužite. Prijatno!

Pogledajte još